Φοράμε το καπέλο που ξεχωρίζει την διοργάνωση και δένουμε τα χέρια μας για να αγκαλιάσουμε το Μνημείο του Γεντί Κουλέ!

May 6, 2018

Φοράμε το καπέλο που ξεχωρίζει την διοργάνωση και δένουμε τα χέρια μας για να αγκαλιάσουμε το Μνημείο του Γεντί Κουλέ!

Ελάτε να δέσουμε τα χέρια μας για να αγκαλιάσουμε το μνημείο ,να το κατακτήσουμε , ως μήνυμα ελευθερίας.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα google, για να γραφείτε στους ενδιαφερόμενους.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 200 που θα συμπληρώσουν την φόρμα θα πάρουν ένα καπέλο εθελοντή, δώρο της διοργάνωσης για να συμμετάσχουν φορώντας το στο αγκάλιασμα!
Drone θα καταγράψουν το γεγονός και κανάλια θα βρίσκονται εκεί για να αποθανατίσουν την μοναδική στιγμή του αγκαλιάσματος.

Την δεκαετία του 1920, οι επισκέπτες των κρατουμένων στις πρώην απάνθρωπες φυλακές του Γεντί Κουλέ, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή ασκεπείς… δηλαδή χωρίς καπέλο. Μια πρακτική που καθιερώθηκε για μια δεκαετία ώστε να ξεχωρίζουν οι επισκέπτες από τους φυλακισμένους.
Με όχημα την ιστορία αυτή ,που η αναφορά της συνδέεται με την ελευθερία, σκεφθήκαμε να την κρατήσουμε ζωντανή, δημιουργώντας αυτή τη σχέση μεταξύ εθελοντών και κοινού στις εκδηλώσεις μας. Η αναδρομή στο παρελθόν δίνει την αίσθηση της επικοινωνίας και της μαζικότητας.
Με πυξίδα την ιστορία του τόπου μας ,τους πρώην φυλακισμένους του Γεντί Κουλέ,και την αγάπη για τα μνημεία μας διοργανώνουμε και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης 2018(8-10 Ιούνη), έχοντας σαν γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των μνημείων της Ακρόπολης μας

Φυσικά ο αγώνας των 6 χιλιομέτρων στα σοκάκια της Ακρόπολης θα είναι το μεγάλο γεγονός της μέρας στις 7 το απόγευμα ,όλοι μαζί αγκάλιασμα,συμμετοχή και χειροκρότημα.
Γιατί τίποτε δεν γίνεται τυχαία ,είναι καταγραμμένο μέσα στην ψυχή μας και η ιστορία του τόπου μας διαβάζεται στα μνημεία μας .

 

 

 

 

Please reload

Τελευταία νέα
Please reload

Φόρμα Επικοινωνίας

 

© 2018 - Yedikule.gr