International Monuments Festival

  • International Monuments Festival 2017

  • Yedi Kule Conquest

  • Αγώνας Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης

 

Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων/International Monuments Festival 2017

 

"Οι δρόμοι των μνημείων, για φέτος θα είναι ένα τριήμερο πολιτιστικό/αθλητικό γεγονός 8/10 και  11 Ιούνη 2017.

 

Την 1η μέρα, δρόμοι θεάτρου,8 Ιούνη,  ΑΣΚΗΤΙΚΗ του  ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, παράσταση που θ’ανεβάσει το ΚΘΒΕ, στην Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά.

 

http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=45061

 

 Τη 2η μέρα δρόμοι μουσικής, 10 Ιούνη στο Γεντί Κουλέ"H Παρέα του Τσιτσάνη" και "η Λαϊκή ΣυνΩδεία "Λαϊκή ΣυνΩδεία, μία άλλη ξεχωριστή βραδιά " με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 

Την 3η μέρα 11 Ιούνη,ένας πραγματικός αγώνας δρόμου 6 χιλμ. Yedi kule conquest 2017¨  Yedi Kule Conquest σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων μέσα από τα σοκάκια  της πάνω πόλης Θεσσαλονίκης ,που θα συνδέσει 8 μνημεία της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα τα μνημεία είναι:

Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινό Λουτρό, Άγιος Νικόλαος του Ορφανού, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο.
Την 25η Μαΐου ημέρα Πέμπτη, λίγες μέρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα, με συντροφιά τη φωτογραφική μας μηχανή θα ακολουθήσουμε σε χαλαρή βόλτα τη διαδρομή του αγώνα, που συνδέει τα 8 μνημεία. Στην παρέα μας θα είναι αθλητές, εθελοντές, φίλοι του Yedi Kule Conquest , για να βαδίσουμε στα σοκάκια της πάνω πόλης με την υπέροχη θέα της, μαζί με τους μουσικούς (ACROPOLIS EXPRESS), τον Theofilos Matthaiou και τον Antonis Antzakis. Το ίδιο μουσικό σχήμα την 11η Ιούνη μέρα του αγώνα δρόμου,θα βρίσκεται στην πύλη του Γεντί Κουλέ για να υποδέχεται μουσικά τον κόσμο.

 

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑ)http://www.pess.auth.gr/,θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μας με εθελοντική ομάδα φοιτητών,υπό την επίβλεψη του καθηγητή Βασίλη Καϊμακάμη . 
Επίσης το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με ομάδα φοιτητών, θα προσφέρουν εθελοντικά τη συμμετοχή τους στην Έρευνα αντιλήψεων επισκεπτών, την διαχείριση σημείων της διαδρομής αθλητών και σε άλλες υποστηρικτικές δραστηριότητες,υπό την επίβλεψη της Σοφίας Γκαρανέ ΜΒΑ Υπ.Διδάκτορος και του υπεύθυνου καθηγητή Μάρκετινγκ  Χρήστου Βασιλειάδη Chrisvas Vassiliadis .

 

 

 

 

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM με 40 μέλη τους συνολικά, θα βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης την τρίτη μέρα 11 Ιούνη ,σε σημεία των διαδρομών για να επέμβουν όπου και όποτε χρειαστεί, καθώς έχουν αναλάβει την υγειονομική κάλυψη, ασφάλεια και επικοινωνία  της διοργάνωσης του δρόμου αγώνων Yedi Kule Conquest 2017, με τα άρτια τεχνικά καταρτισμένα μέλη τους.
 

Καμιά φορά, οι όμορφες εκπλήξεις δίνουν άλλη πνοή σε μία εκδήλωση. Η Βούλα Πατουλίδου Voula Patoulidou θα δώσει την εκκίνηση του αγώνα και οι συμφοιτητές της απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ 1987 θα γιορτάσουν και θα θυμηθούν μαζί ..30 χρόνια, παραδίδοντας την σκυτάλη στους νέους.
 

 

Πόσοι θα έλεγαν με την πρώτη σκέψη, ότι αγαπούν την πόλη τους και θα μπορούσαν να  περιγράψουν, τους λόγους που την ξεχωρίζουν σήμερα;

Η πόλη σου δεν περιγράφεται μόνο, την γνωρίζεις αφήνοντας τα βήματα σου να σε οδηγήσουν και τα αισθήματα σου να πλημμυρίσουν από την προσωπική σου ξενάγηση.

 

Τάσος Ορφανίδης 

 

 

Ασκητική

 

“Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παραγωγή «Ασκητική»(Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης

Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος

Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος    

 

 

 

Λίγα λόγια για τα  μουσικά σχήματα

 

Η "Παρέα του Τσιτσάνη" δημιουργήθηκε από τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο και τον ερασιτέχνη μπουζουξή Νίκο Στρουθόπουλο, με σκοπό τη διάδοση και μελέτη του έργου του μεγάλου μας λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

 

Στην παρέα μετέχουν επίσης ο Νίκος Ζυγούρας(κιθάρα-τραγούδι) και η  Δώρα Στρουθοπούλου (τραγούδι). Έκτακτη συμμετοχή στο τραγούδι   από την εγγονή του Νίκου Στρουθόπουλου, Αφροδίτη, που έκλεψε τις καρδιές του κόσμου πέρυσι στις εκδηλώσεις της «πλατείας Τσιτσάνη» στην πάνω πόλη. Και οι τέσσερις τραγουδούν και εμφανίζονται σε λαϊκούς χώρους και φιλανθρωπικά ιδρύματα. ( σχετικό άρθρο 

http://anastasiosskepseis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_28.html

 

 

 

Λόγω ασθένειας του Ντίνου Χριστιανόπουλου, την απαγγελία θα κάνει η καθηγήτρια φιλόλογος Πασχαλιά Λαλίδου.

 

 

 

Please reload

Τελευταία νέα
Please reload

Φόρμα Επικοινωνίας

 

© 2018 - Yedikule.gr