κρυμμένος θησαυρός το κλειδί του κάστρου" για τον νικητή του αγώνα δρόμου μνημείων

"Ας γκρεμίσουμε την τόση ασχήμια, μήπως και σωθεί η μικρή ομορφιά"

Αν σας πέρασε από το μυαλό, ότι η εκδήλωση της 12 Ιούνη  στο Γεντί Κουλε περιλαμβάνει μόνο, αγώνα δρόμου, χορό, θέατρο και μουσική- τραγούδι, σας ξέφυγε κάτι ουσιαστικό .

Το κυνήγι θησαυρού για το κλειδί του κάστρου, που θα παραδοθεί στον νικητή του αγώνα.


Η συγγραφέας θεατρικών έργων και παραμυθιών Φωτεινή Κατσάλη, ετοίμασε με σχολαστικότητα, επιμέλεια και αγάπη, την δράση, που θα περιμένει την συμμετοχή των μικρών ανιχνευτών.

Δεν είναι μόνο αυτό, τα 8 μνημεία του αγώνα θα ζωγραφιστούν με τη φαντασία των παιδιών και φυσικά θα δημιουργήσουν τα ίδια ένα ολόκληρο παραμύθι για το Γεντί Κουλε.


Τι λέτε πως σας φαίνετε η ιδέα;. Αν σας αρέσει φροντίστε να μη έρθετε μόνοι αλλά να συνοδεύεστε από τους μικρούς σας , δραστήριους και έτοιμους για την περιπλάνηση.


Δεν σας είπαμε ότι χρειαζόμαστε ανιχνευτές;

Το κλειδί του κάστρου είναι καλά κρυμμένο!

Στόχος της δράσης αυτής είναι, τα παιδιά να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να εκφράσουν δημιουργικά σκέψεις και συναισθήματα.

 «Κάθε παιδί κρύβει ένα θησαυρό, γεμάτο  φαντασία και όνειρα»

Τάσος Ορφανίδης 

 


Η Φωτεινή Κατσάλη. γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά .
Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφορούν δύο παραμύθια της,  «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΣΓΙΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και  «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Έχει γράψει και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ», από τις εκδόσεις ΜΑΛΙΑΡΗ,

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική  παράσταση « Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ξανά ανέβηκε και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Ασχολείται με τη δημιουργική γραφή, κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες, δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι  και εικονογράφηση, κατέχοντας τη τέχνη του σκίτσου.

 

 

 

 

Please reload

Τελευταία νέα
Please reload

Φόρμα Επικοινωνίας

 

© 2018 - Yedikule.gr