Η θεατρική ομάδα G στην εκδήλωση της 12ης Ιουνίου στο Γεντί Κουλέ

May 25, 2016

 

 

"Μα ποιος εκλείδωσε τις φλόγες μας

σ' αυτό το πνιγηρό και σκοτεινό μπουντρούμι;

Γιατί να τρεμοσβήνουμε εμείς

που απειλούσαμε να πυρπολήσουμε

 

τις παρυφές του κόσμου;"

 

(ποίημα του Νίκου Χλωρού « κράτα γερά»  1968)  

 

 

Πόσο απέχει άραγε το χθες από το σήμερα; Τα όνειρα των νέων κάθε εποχής ήταν και θα παραμένουν πάντοτε ζωντανά, παρά τις αντιξοότητες κάθε εποχής. Στα πέτρινα χρόνια που πέρασαν,γράφηκε μαύρη ιστορία. Οι μνήμες έρχονται να  σκαλίσουν το παρελθόν για να φωτίσουν θαμπές εικόνες.Οι ελπίδες έχουν ακουμπήσει στους ώμους των νέων. 

 

Έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών της  θεατρικής ομάδας G, στην  εκδήλωση της 12ης Ιουνίου στο Γεντί Κουλέ «δρόμοι των μνημείων»"2o Yedi Kule Conquest 2016, στις 8.30 το βράδυ, θα παρουσιάσουν το έργο «Το πνεύμα του Μνημείου».

 

Η ομάδα G έχει σκοπό ν' ανατρέψει τα δεδομένα. Να δώσει χρώμα.Είκοσι έφηβοι μέσα από κωμικά δρώμενα,  συναισθηματική φόρτιση, ποιήματα και τραγούδια, θα μας δείξουν έναν άλλο δρόμο, για να μάθουμε ιστορία. Θα μας διηγηθούν την… «άλλη ιστορία» των οκτώ μνημείων. Κάθε μνημείο, μια αναδρομή στο παρελθόν.Κάθε μνημείο, σταθμός της διαδρομής στο αγώνα του Γεντί Κουλέ.

 

Από το Μάρτη του 2015 που ξεκίνησε η ομάδα στον Χορτιάτη, με δύο παραστάσεις στο ενεργητικό της και με την καθοδήγηση της θεατρολόγου και ιστορικού τέχνης Κυριακής Στεφάνου, κατάφεραν να πιάσουν την κορυφή του Χορτιάτη και ν' ατενίζουν από τη μια τον Ολύμπο και από την άλλη τον Άθω, να χαράξουν την πορεία που θα καθορίσει το μέλλον τους.

 

Η «Σπουδή στον Μπέρτολτ Μπρέχτ» τον Νοέμβριο του 2015 και  «Αναζητώντας μιαν… Ανάσταση» τον Απρίλιο του 2016 ήταν η αφετηρία και το στίγμα της  παρουσία τους στα θεατρικά δρώμενα  νέων. Η ταλαντούχα ομάδα αποτελείται από εφήβους που χορεύουν, παίζουν μουσική, αυτοσχεδιάζουν και …υποκρίνονται.

 

Μία συμπαγή δημιουργική και ευφάνταστη θεατρική ομάδα, δεν έχει παρά να μοιράσει χαρά από την δική της, να  δώσει από την μαγεία που κρύβεται καλά μέσα στο σκοτάδι.

 

"Ας γκρεμίσουμε την τόση ασχήμια,

 

 μήπως και σωθεί η μικρή ομορφιά"

 

 

Τάσος Ορφανίδης

 

Please reload

Τελευταία νέα
Please reload

Φόρμα Επικοινωνίας

 

© 2018 - Yedikule.gr