Ανοίξαμε την διαδρομή των δρόμων των μνημείων της άνω πόλης...

May 25, 2016

 

 

Μια δοκιμαστική διαδρομή σήμερα για ν’ανοίξουμε τον δρόμο των μνημείων, μας οδήγησε σε στενά σοκάκια,  ανάμεσα σε προσφυγικά χαμόσπιτα, δίπλα στα βυζαντινά τείχη, αυλές με νοικοκοιρέους ν’ απολαμβάνουν τον απογευματινό τους καφέ και να μας κοιτούν περίεργα. 

 

Η προθυμία της Δήμητρας να ενημερώνει τους πάντες για την εκδήλωση της 12ης Ιούνη, συσπείρωνε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των περιοίκων. Έχω ζήσει κάτι μοναδικό, την Δήμητρα και γύρω της ένα μελίσσι από ενδιαφερομένους, να πληροφορούνται για όσα έλεγε γύρω από το άνοιγμα μνημείων και την εκδήλωση. 

 

Η ομορφιά της διαδρομής 6 χιλιομέτρων περίπου, ανάμεσα από τα κάστρα που συνδέουν τα μνημεία ήταν κάτι φανταστικό. Οι ομορφιές της πάνω πόλης δεν έχουν ανταγωνισμό, είναι μοναδικές. Αρκεί να τις επισκεφθείτε, αρκεί ν’αποφασίσετε να μας ακολουθήσετε στους δρόμους των μνημείων την 12 Ιούνη.

 

Γεντί Κουλέ, μονή Βλατάδων, μονή Λατόμου, Βυζαντινό Λουτρό, Άγιος Νικόλαος Ορφανός ,Ισλαχανέ, Κήποι πασά , Πύργος Τριγωνίου, μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων γεμάτη μαγεία. Αρκεί να την επισκεφθείτε μαζί μας να συμμετάσχετε στο μήνυμα για ν’ανοίξουν τις πόρτες τους τα μνημεία της πάνω πόλης.

 

Oι ιστορικές μνήμες, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, θα τολμούσαμε να πούμε ότι, έχουν χάσει την υπομονή τους.

 

 

 

Please reload

Τελευταία νέα
Please reload

Φόρμα Επικοινωνίας

 

© 2018 - Yedikule.gr